آنالیز 11 باور رایج درباره سرماخوردگی
به گزارش وبلاگ ممتاز آنلاین، روزنامه هفت صبح: زمان های خیلی قدیم خبری از دکتر، بیمارستان و... نبود و به هزار سختی می شد یک حکیم باشی پیدا کرد. معمولا مردم عادی برای دیدن حکیم باشی باید فرسنگ ها راه را با الاغ و قاطر می رفتند تا بتوانند نسخه ای از او برای درمان بگیرند. خب، در چنین شرایطی که دسترسی به طبیب تا این حد سخت بود مردم باید خودشان دست به کار می شدند و با استفاده از جوشانده ها و نسخه های عجیب و غریب حال خودشان را خوب می کردند.
آن زمان ها مثل الان نبود که هرکسی سرما می خورد سریع به یک درمانگاه می رود و با زدن یک آمپول و خوردن انواع و اقسام قرص ها، حال خودش را بهتر می نماید؛ مردم قدیم سعی می کردند از طب سنتی یاری بگیرند.
این طب سنتی و بعضی باور ها آن قدر زورشان زیاد بود که هنوز هم به قوه خود باقی هستند و وقتی کسی سرما می خورد خیلی ها از این باور ها بهره می گیرند. باور هایی که بعضی از آن ها ریشه علمی دارد و بعضی دیگر کاملا بی اساس هستند.
1. اگر لیموترش بخورید باری تب خیلی خوب است؛ مرکبات می توانند سرماخوردگی شما را از بین ببرند.
خوردن مرکبات برای درمان سرماخوردگی چندان تاثیری ندارد و بیشتر جنبه پیشگیری دارد و اگر قبل از بیماری مصرف شوند می توانند ایمنی بدن را تا حدود زیادی بالا ببرند. لیموشیرین، کیوی و پرتقال که منبع خوبی برای تامین ویتامین C است، باید به شکل روزانه و طبیعی مصرف گردد؛ و در رابطه با این ویتامین باید یک نکته را درنظر داشت؛ ویتامین C به برش حساس است و باید بعد از برش آن را سریع استفاده کرد.
اگر می خواهید آب پرتقال بنوشید باید سریع آن را مصرف کنید و از گذاشتن آن درون یخچال به مدت طولانی خودداری کنید چراکه خواص خود را از دست می دهد. آبمیوه های صنعتی هم نمی توانند منبع خوبی برای تامین ویتامین C باشند.
2. شربتی از لیموترش، عسل و آب ولرم می تواند برای گلودرد مفید باشد و اگر این شربت را هنگام گلودرد بنوشید خیلی زود خوب می شوید.
به طور کلی عسل ترمیم کننده زخم هاست و در زمستان و پاییز که هوا سرد و خسک است می تواند بسیار مفید باشد. خوردن عسل، آب ولرم و لیموترش می تواند برای گلودرد مفید باشد. عسل را می توانید با شیر و چای هم مخلوط کنید و به صورت روزانه بنوشید.
3. تا موقعی که سرما خورده اید سب آب نروید، نه شنا کنید و نه حمام بروید، چون حالتان خیلی بد می گردد.
افرادی سرماخوردگی آن ها تازه آغاز شده، حالت لرز، ترشحات پشت حلق و آبریزش بینی دارند بهتر است که در روز های اول سرماخوردگی حمام نفرایند چراکه این کار می تواند بیماری را تشدید کند. فرد سرماخورده باید بعد از حمام مو های خود را به خوبی خشک و محیط بیرون حمام را به خوبی گرم کند تا تغییر دما از حمام به اتاق، بدن را با مشکل روبرو نکند.
4. وقتی سرما می خورید نباید ترشی و ماست مصرف کنید چراکه خوردن ترشی و ماست می تواند سرماخوردگی را تشدید کند.
هنگام سرماخوردگی نباید ترشیجات و ماست خورده گردد و طب سنتی نسبت به این مساله تاکید دارد؛ دلیل اینکه از نگاه طب سنتی خوردن ماست یا ترشی توصیه نمی گردد این است که طبع ماست و ترشی سرد هستند و در فصل پاییز و زمستان که هوا سرد و خشک است با ید از خوردن غذا هایی که طبع سرد دارند خودداری کرد. خوردن خرما، عسل، زنجبیل و دارچین که طبع گرمی دارند می تواند در زمان سرماخوردگی مفید باشد.
5. بوی غذای سرخ نموده و خوردن غذا های سرخ کردنی در زمان سرماخوردگی می تواند سرماخوردگی را تشدید کند.
بوی غذا های سرخ نموده می تواند گلو و بینی را در زمان سرماخوردگی تحریک کند. وقتی فردی سرما می خورد گلو و بینی او حساس است و بوی سرخ کردنی می تواند باعث ترحیک گلو گردد و سرفه را تشدید کند. تا سه روز از خوردن غذا های سرخ کردنی بپرهیزید و بیشتر غذا های آبکی و گرم مثل سوپ میل کنید.
6. وقتی تب دارید یا گلویتان درد می نماید نباید لب به شیر بزنید.
خوردن شیر با عسل در دوران سرماخوردگی می تواند برای بدن مفید باشد و خوردن شیر هنگام سرماخوردگمی هیچ مسئله ای را برای بدن به وجود نمی آورد.
7. وقتی گلویتان چرک درد بهتر است که یک بستنی یخی بخورید، چون این کار تمام میکروب ها و ویروس های گلویتان را از بین می برد.
اینکه در زمان سرماخوردگی بستنی یخی بخورید کار کاملا اشتباهی است و باعث تحریک گلو می گردد. خوردن بستنی یخی در زمان سرماخوردگی به هیچ عنوان توصیه نمی گردد.
8. خوردن قرص های حاوی ویتامین C (قرص جوشان) می تواند از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری کند پس تا می توانی قرص جوشان بخورید تا سرما نخورید.
خوردن قرص های جوشان قبل از سرماخوردگی نمی تواند چندان یاریی به شما کند و بهتر است به جای این کار از مرکبات به شکل تازه بهره ببرید.
9. بخور اوکالیپتوس می تواند سرماخوردگی را بهبود ببخشد؛ پس، از بخور اوکالیپتوس بهره ببرید.
در ایران تحقیقی در رابطه با اینکه بخور اوکالیپتوس بر روی سرماخوردگی تاثیری دارد یانه، صورت نگرفته است، ولی با این حال بخور برای سرماخوردگی می تواند خوب باشد. هنگام بخور باید چشم هایتان را ببندید و دهان و بینی خود را باز بگذارید. به غیر از بخور اوکالیپتوس می توانید از بخور آویشن یا مرزن جوش هم بهره ببرید.
10. تا سرما می خورید باید سریع به دکتر مراجعه کنید و انواع و اقسام دارو ها را مصرف کنید تا خوب شوید.
سرماخوردگی در بیشتر موارد احتیاج به درمان دارویی ندارد. بیشتر سرماخوردگی ها بعد از سه روز رو به بهبود می فرایند؛ پس در این مدت باید خوب استراحت کنید و مایعات و غذا های گرم مثل سوپ و... بخورید. همچنین در این سه روز باید بدن را گرم نگه داشت؛ درصورتی که بعد از سه روز، بهبودی حاصل نشد باید به پزشک مراجعه کنید.
11. آن چیزی که شما را مریض می نماید قرار دریافت در معرض ویروس و باکتری است.
شیوع سرماخوردگی در فصل زمستان و پاییز است و این اختلاف دمای ناگهانی باعث می گردد که بدن کمی دچار استرس گردد و وقتی بدن به دلیل این اختلاف دمایی دچار استرس شد کافی است که در مجاورت ویورس و یا میکروب قرار بگیرید تا به راحتی به این بیماری مبتلا شوید، اما سرما به تنهایی نمی تواند عامل سرماخوردگی باشد و باید حتما باکتری و ویروس هم در محیط وجود داشته باشد.
منبع: برترین ها