سینما مرز نمی شناسد و اینقدر سریع انسان ها را به هم پیوند می دهد
به گزارش وبلاگ ممتاز آنلاین، خبرگزاری خبرنگاران-مجید مجیدی در برنامه ویژه ورایتی که برای نامزدهای اولیه جوایز بین المللی آموزشگاه اسکار ترتیب داده شده بود، صحبت کرد.
به گزارش وبلاگ ممتاز آنلاین به نقل از ورایتی، در برنامه ای ویژه 15 کارگردانی که فیلم هایشان در لیست اولیه نامزدهای بخش بین المللی جوایز اکادمی پذیرفته شده، در مقابل یکدیگر قرار گرفتند. در ابتدا هشت کارگردان صحبت کردند و در ادامه نیز 7 کارگردان دیگر حضور داشتند که مجید مجیدی نیز در بین آن ها حضور داشت. از این کارگردان ها در خصوص مسائل مختلفی مثل این موضوع که چه چیزی باعث شد فیلمهایشان را بسازند سوال شد و در خصوص تنوع در آثارشان بحث کردند.
مجیدی در ابتدا در پاسخ به اینکه چرا این فیلم را ساخته است؟ گفت: بیشتر آثاری که ساخته ام به بچه ها و به جهانی آن ها می پردازد. از آنجایی که جهانی بچه ها بسیار مهم است، آن ها که آینده را می سازند و در مسائل اجتماعی خیلی آسیب پذیر هستند به خصوص کسانی که در طبقه های اجتماعی پایین تر قرار دارند. ما در یک منطقه ای زندگی می کنیم که اطرافمان افغانستان، عراق و پاکستان است و مهاجران زیادی در ایران زندگی می نمایند. به همین دلیل طبقه آسیب پذیری هستند چرا که برای گذران زندگی، بیشتر بچه های آن ها کار می نمایند و مسائل جنگ در افغانستان و عراق در آسیب پذیری آن ها تاثیر بیشتری دارد.
او ادامه داد: البته موضوع بچه های کار مربوط به یک منطقه نیست و یک بحران جهانی است. همانطور که می دانید بیش از 150 میلیون کودک کار در جهان داریم و یک مسئله بسیار مهم است. ما به این قشر پرداخته ایم که آینده آن ها در خطر است و حق زندگی از آن ها گرفته شده. امیدوارم این فیلم بتواند تاثیر خودش را بگذارد.
مجیدی در خصوص تاثیر سینما در برقراری روابط بین کشورها و فرهنگ ها نیز گفت: سینما، سینماگرها و ملت ها را به هم نزدیک می نماید و هیجان انگیز است که سینما مرز نمی شناسد و اینقدر سریع انسان ها را به هم پیوند می دهد. با اینکه فرهنگ های متفاوتی داریم می توانیم مثل یک خانواده باشیم. از آنجایی که قهرمان های قصه من آدم های عادی هستند از اینکه به موفقیت برسد و در جهان دیده گردد و این آدم ها کشف شوند بسیار شادمان می شوم. مثل روح الله زمانی که خودش بچه کار است و الان یک سوپر استار محسوب می گردد و در ونیز جایزه مارچلو ماسترویانی را گرفت. اینکه زندگی روح الله تغییر نموده برای من هدیه بزرگی است و ما می توانیم این تغییرات را در جامعه ایجاد کنیم.
مجیدی در پاسخ به اینکه آن بخش و نشانه ای که از خودش در فیلم به جا گذاشته است، گفت: به نظر من یک کارگردان درواقع همواره یک فیلم را می سازد. مثل درختی که با هر فیلم شاخ و برگ جدیدی پیدا می نماید و آن جهانی که در درون خودش هست را کامل و کامل تر می نماید. هر فیلمسازی فیلم های متفاوتی می سازد، اما یک هدف را دنبال می نماید. من همواره دوست داشتم آن دغدغه هایی که داشتم را در آثار بیاورم و آن را کامل تر کنم.
منبع: خبرگزاری آریا